четвъртък, 13 май 2010 г.

Глазирана сьомга с мед и лайм

Това е една от любимите ми риби и независимо от сезона и независимо от начина й на приготвяне ,  никога не бих отказала парче прясна сьомга .
Искам да ви предложа една много бърза и много вкусна рецепта ,  с която можете да впечатлите не само своето небце ,  но и своите гости . :)


Глазирана сьомга с мед и лайм







Продукти :

500 грама сьомга  (  разделена на 2 котлета по 250 грама ) 
сол
черен пипер

За глазурата :
2  пълни  с . л .  мед
сока на 1 лайм

Посолете котлетите добре и ги поръсете от двете страни с прясно смлян черен пипер .
Смесете продуктите за глазурата и потопете котлетите в сместта . 
Загрейте малко масло или зехтин в тефлонов тиган и ги изпържете до златисто на средна сила на котлона .

2 коментара:

  1. Обожавам рибка и нямам търпение да си дойда и да ходим на моренце и да хапваме рибка:) Получила се е перфектно!

    ОтговорИзтриване
  2. Честит празник на всички празнуващи днес :) Ние обаче вместо традиционното агнешко, хапнах сьомга, приготвена по тази прекрасна рецепта. Благодаря, Рони, уникална вкусотия :) Утре са наред талиятелите :)

    ОтговорИзтриване