понеделник, 17 май 2010 г.

Ръжено - пшенично хлебче със сушени домати и зелени маслини

Както вече ви казах ,  ТЕСТОТО ЗА ГЕВРЕЧЕТАТА стана доста и мисълта да стоя и да усуквам още гевреци в несвяст ,  хич не ми се нравеше .
Но пък и да изхвърля такова хубаво тесто си беше грехота .
Така ми дойде идеята за следващото:


Ръжено - пшенично хлебче със сушени домати и зелени маслини 
 






За да не е напълно като вкуса на гевречетата тестото ,  започнах да мисля какво мога да добавя .  
Отворих хладилника и видях бурканче зелени маслини .
  Нарязах на колелца малко от тях  ,  после нарязах и малко сушени домати . 
Разточих тестото на дебел правоъгълник и сложих по средата по цялата дължина маслините и доматите .  


Завих тестото и го оформих като малко хлебче .
Фурната все още си стоеше силно загрята на 220 градуса и беше готова да приеме в топлите си обятия и хлебчето .
Но преди да го сложа да се пече ,  го поръсих с бяло брашно и му направих един разрез по средата .  Именно това е най -  любимата ми част от хляба  -  коричката ,  която се получава при печенето именно на мястото на разреза .
 След като го нагиздих ,  го сложих в загрятата фурна и след 30 минути беше готов .


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

1 коментар:

  1. Много обичам ръжен хляб. Но този изглежда още по-привлекателен и от обикновения ръжен хляб, който харесвам. Бих си счупила едно парче още щом го извадиш от фурната :)

    ОтговорИзтриване